Проведено нараду з представниками Петрівко-Роменської сільської ради

       Проведено нараду з представниками Петрівко-Роменської сільської ради щодо своєчасного виявлення та ліквідації несанкціонованих та стихійних сміттєзвалищ на території громади, а також щодо посилення просвітницької роботи серед населення в частині управління відходами.

Також обговорили питання щодо веб-ресурсу ЕкоЗагроза та порядок внесення до нього електронних звернень від громадян, які стали свідками екологічного злочину.

Спеціалісти Держекоінспекції Центрального округу  розповіли присутнім про аспекти подання та обробки електронних звернень, та ознайомили їх з інтерактивною мапою ЕкоЗагрози, на якій міститься достовірна інформація про стан довкілля, зафіксовані дані моніторингових систем щодо рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз, спричинених внаслідок російської агресії. Веб-ресурс і додаток ЕкоЗагроза розроблені Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів.  

За результатами наради, сільський голова Петрівко-Роменської сільської ради Валентина Бугайова пообіцяла продовжити тісну співпрацю з Держекоінспекцією, посилити роботу серед населення громади щодо управління відходами та проінформувати громаду про те, куди можна скаржитися громадянам на екологічні злочини, виявлені на території Петрівко-Роменської ТГ.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці