Рішення Верховного суду на користь держави

21 квітня 2016 року спеціалістами Державної екологічної  інспекції у Черкаській області виявлено незаконне знесення 29 дерев породи тополь, клен та каштан на території села Копіювата Монастирищенського району, яке було допущене виконувачем обовʼязки сільського голови.


Факт самовільного зрізання зелених насаджень в.о. сільського голови не заперечував, пояснивши, що зрізання дерев здійснено за його вказівкою та під його керівництвом.

Відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності передбаченої статтею 153 КУпАП та накладено штраф у розмірі 0,510 тис.грн. Крім того, згідно постанови КМУ від 08.04.1999 №559 «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів» розраховано розмір завданої державі шкоди на суму 36,330 тис.грн. та направлено до суду про відшкодування шкоди

Рішенням суду першої інстанції позов ДЕІ у Черкаській області задоволено в повному обсязі.

Проте, не погоджуючись з рішенням суду, відповідач звернувся до суду апеляційної інстанції з проханням зменшення суми збитків до 3,000 тис.грн, яке задоволено частково, на що, ДЕІ у Черкаській області подано касаційну скаргу.

Постановою Верховного суду від 09 жовтня 2019 року касаційну скаргу Державної екологічної інспекції у Черкаській області задоволено та зобовʼязано відповідача сплатити шкоду в сумі 36,330 тис.грн.

Постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці