Недопуск до проведення перевірки КП «Глобинське» Глобинської міської ради

Чергові недопуски Інспекції до проведення заходів державного нагляду (контролю). Цього разу державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища було не допущено до проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ГЛОБИНСЬКЕ» ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. Так, представники інспекції двічі намагалися провести позапланову перевірку виконання КП «ГЛОБИНСЬКЕ» ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬЬКОЇ РАДИ припису, виданого за результатами попереднього заходу. В обох випадках без  вмотивованих причин директор КП«ГЛОБИНСЬКЕ» ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, в присутності громадськості не допустив інспектора до проведення перевірки, про що складено відповідні акти про недопуск, директора притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання законних вимог посадових осіб, подано відповідні заяви до правоохоронних органів.

Хочеться зауважити, що в проведенні перевірки відмовився допомогти навіть Глобинський міський голова, якому було направлено листа з проханням посприяти в проведенні перевірки, оскільки Глобинська міська рада являється засновником КП«ГЛОБИНСЬКЕ» ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

Разом з тим, Інспекцією в рамках досудового розслідування, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 242 КК України в якості залучених спеціалістів все ж таки вдалося потрапити до одного об’єкту КП«ГЛОБИНСЬКЕ» ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ – споруди для очистки стічних вод м. Глобино, та відібрано проби у місці скиду у річку Сухий Омельник,  результати лабораторних аналізів показали причину недопущення інспекторів до перевірок – це перевищення встановлених нормативів  гранично допустимих концентрацій зворотних вод по завислим речовинам, ХСК (хімічне споживання кисню), нітрит – іонах, нітрат – іонах. Майже аналогічна ситуація з перевищеннями встановлених нормативів  гранично допустимих концентрацій зворотних вод спостерігалась під час проведення планової перевірки КП«ГЛОБИНСЬКЕ» ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, яку проведено в період з 13.08.2019 по 22.08.2019.

Матеріали перевірок, де виявлені факти порушень вимог природоохоронного законодавства КП«ГЛОБИНСЬКЕ» ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, Інспекцією направлено до Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області та до прокуратури Полтавської області.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці