На території бази у місті Черкаси, виявлено незаконний продаж заборонених знарядь лову

Державний екологічний контроль – це не лише здійснення перевірок суб’єктів господарювання, виявлення випадків браконьєрства на водоймах, а й встановлення дотримання вимог природоохоронного законодавства на місцях торгівлі, де може здійснюватися продаж заборонених знарядь лову тощо.


На виконання доручення Голови Держекоінспекції України спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу спільно з працівниками Національної поліції проводяться перевірки з виявлення випадків торгівлі незаконних знарядь лову та контрабандної продукції (осетровою рибою та її ікрою).


Так, 13 лютого 2020 року у ході проведення рейдової перевірки ринку, що знаходиться на території бази ОПС у м. Черкаси, державними інспекторами виявлено незаконний продаж заборонених знарядь лову – сіток, довжиною 70 м кожна та складено 2 протоколи про адміністративну відповідальність за ч.1 ст. 85-1 КУпАП «Виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу, а також збут незаконно добутої продукції», які будуть направлені до суду. Заборонені знаряддя лову вилучені.


Нагадуємо, що порушення вимог ч. 1 ст. 85-1 КУпАП тягне за собою відповідальність з накладенням штрафу від 153,00 грн. до 357,00 грн. з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці