Рейдові групи Держекоінспекції працюють і надалі виявляють порушників природоохоронного законодавства!!!

В ніч з 16 на 17 березня 2020 року, під час вчинення браконьєрства працівниками екологічної інспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській області були затримані громадяни на акваторії Кременчуцького водосховища в адміністративних межах с. Свидівок Черкаського району.


Під час патрулювання прибережної території рейдовою групою було помічено маломірний гумовий човен із невідомими особами. Дочекавшись поки невідомі пристануть до берега, правоохоронці підійшли до них та в ході поверхового огляду човна виявили свіжовиловлену рибу наступних видів: лящ - 5 шт., окунь - 14 шт., білизна - 3 шт., судак - 1 шт., щука - 7 шт., плоскирка - 39 шт., плітка - 53 шт. та мисинові сітки в кількості 2 шт., по 120 метрів кожна , з кроком вічка 38х38 мм. Сума завданих збитків склала 10625 грн.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на браконьєрів складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).


З метою встановлення всіх обставин вчинення незаконного вилову риби на місце події викликана слідчо – оперативна група Черкаського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці