Не зважаючи на карантин, порушення продовжуються

20-21.03.2020 року під час природоохоронного рейду інспекторами Держекоінспекції Центрального округу виявлено 18 звʼязок спарених сіток по 2-3 в кожній, які встановлені браконьєрами на території Кременчуцького водосховища від Ірклієва до Жовнино в адмінмежах Чорнобаївського району та на території Сулинського заказника Глобинського району. Загальна кількість склала – 42 сітки діаметрами вічка від 32 мм до 50 мм. Довжина сіток, якщо скласти близько 3 (трьох) кілометрів.


В сітках знаходилась риба видів: мілкий карась та плітка загальною вагою 76 кілограм. Рибу яка була великих розмірів та живою відпустили до водойми, іншу пошкоджену здали до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Довідково:

Су́линський ландша́фтний зака́зник — природоохоронна територія загальнодержавного значення. Заказник створено на території Чорнобаївського району Черкаської області та Глобинського району Полтавської області, у пригирловій частині річки Сули.

Заказник являє собою один з найбагатших за видовим складом флори і фауни водно-болотних комплексів центральної України. Є основним на Кременчуцькому водосховищі нерестовищем, місцем нагулу і зимівлі різноманітних видів риб: щуки, коропа, ляща, синця, судака тощо.

Місце гніздування та відпочинку багатьох видів перелітних птахів, серед яких: чапля жовта, реготун чорноголовий, лежень, кулик-сорока, ходуличник, дерихвіст степовий, які занесені до Червоної книги України. Входить до складу Нижньосульського національного природного парку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці