Операція «Нерест 2020» – триває!!!

Спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області постійно проводяться рейди, під час яких звільняється Кременчуцьке водосховище та прилеглі води від браконьєрських знарядь лову (сіток) задля того, щоб риба мала змогу зайти до нерестовищ на нерест.

Так, під час рейду з 26 по 27 березня 2020 року на території Липівського орнітологічного заказника виявлено двох рибалок, які незаконно, в нерестовий період, пересувалися на човні з метою вилову риби на території природно-заповідного фонду. На порушників за порушення вимог на обʼєктах ПЗФ складено адміністративні протоколи за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Човен вилучений з метою проведення слідчих дій.


Крім того, в адміністративних межах села Коробівка Золотоніського району на Кременчуцькому водосховищі затримано громадянина на гумовому човні, який здійснював вилов водних живих ресурсів за допомогою трьох мисинових сіток.

Порушник виловив рибу таких видів: лящ – 3 шт., лин – 2 шт. та карась – 2 шт.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

Обрахована сума завданих збитків державі становить 1383 тис.грн.

Також, в ході рейду, поблизу села Матвіївка Золотоніського району в урочищі Грузьки виявлено та вилучено мисинові сітки в кількості 11 шт.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці