Держекоінспекція продовжує виявляти браконьєрів під час нересту!!!

З метою виявлення браконьєрських знарядь лову (сіток) задля того, щоб риба мала змогу зайти до нерестовищ ми продовжуємо проведення природоохоронних рейдів. В ніч на 9 квітня 2020 року перебуваючи в рейді спільно з працівниками Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу на території Кременчуцького водосховища (урочище “Завидовське”) в адміністративних межах с. Шабельники Золотоніського району виявлено та затримано порушника, який здійснював вилов риби на гумовому човні за допомогою мисинових сіток.


При огляді, виявлено та вилучено рибу видів: лящ - 6 шт., окунь - 1 шт., тарань – 34 шт., краснопірка – 4 шт., синець – 20 шт., карась – 1 шт., жерех – 1 шт., та плоскирка – 25 шт. та 6 сіток. Обрахована сума завданих збитків державі становить 7,021 тис.грн.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – грубе порушення правил рибальства. Незаконні знаряддя лову та човен вилучені працівниками поліції. Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.


Враховуючи завдану істотну шкоду під час нересту та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно – заповідного фонду слідчими органами вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці