Виявлено черговий факт самовільної рубки дерев в Христинівському районі

22 квітня 2020 року державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу, в ході здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, виявлено факт самовільної вирубки зелених насаджень в адміністративних межах Ліщинівської сільської ради Христинівського району Черкаської області.


В результаті перевірки встановлено, що в полезахисній лісосмузі розташованій за межами населеного пункту с. Ліщинівка проведена самовільна рубка дерев породи дуб, у кількості 65 штук.


На місці вчинення правопорушення виявлено гілля, залишки зрубаних дерев та пеньки. Проведена фотофіксація пеньків, які виміряні, пораховані та занесені в польову облікову відомість.

Внаслідок незаконного видалення зелених насаджень державі завдано шкоду на суму 774,489 грн.75 коп.

Осіб, що провели незаконне знесення зелених насаджень, встановити не вдалося, але в їх діях присутні ознаки злочину. 

Проте, місцевий мешканець, який відмовився називатися, повідомив, що 22.04.2020року близько 15 год., дерева з місця вирубки перетягувалися волоком трактором синьо-зеленого кольору марки МТЗ до пилорами розташованої на господарських дворах.


І дійсно, при огляді біля пилорами виявлені подібні дерева породи дуб на земельній ділянці з кадастровим номером: 7124683500:03:001:0017 та поруч з нею.

Оскільки Державна екологічна інспекція Центрального округу є спеціально уповноваженим контролюючим державним органом, але не наділена повноваженнями проводити оперативно – розшукові дії, тому звернулась до Головного управління національної поліції в Черкаській області Христинівського відділення Уманського відділу поліції із проханням провести оперативно-розшукові дії з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці