Інспекцію не допущено до здійснення позапланових заходів ПрАТ "КЗТВ" та ТОВ "Кременчуцька ТЕЦ"

Державною екологічною інспекцією Центрального округу 16.09.2020 розпочато два позапланових заходи (перевірки) дотримання вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання в м. Кременчук, на діяльність яких постійно скаржаться мешканці міста, це ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ» та ПрАТ «КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ЗАВОД ТЕХНІЧНОГО ВУГЛЕЦЮ».

Проте керівники та представники вищезазначених підприємств, уникаючи проведення заходів державного нагляду (контролю), вчиняють дії, що перешкоджають діяльності посадових осіб Інспекції.

Так, з метою розгляду звернення заявника щодо порушень природоохоронного законодавства в діяльності ПрАТ«КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ЗАВОД ТЕХНІЧНОГО ВУГЛЕЦЮ» з урахуванням Погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю), наданого Державною екологічною інспекцією України, державні інспектори прибули до підприємства.

Однак директором ПРАТ «КЗТВ» спільно з начальником відділу охорони навколишнього середовища ПрАТ «КЗТВ» прийнято рішення не допустити інспекторів до проведення перевірки. Жодних законних підстав для недопущення (визначені ст. 10 ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності») службові особи ПрАТ «КЗТВ» не назвали.

Підставою для проведення позапланового заходу (перевірки) ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ» є припис від 26.03.2020, виданий за результатами проведення Інспекцією попереднього заходу.

Представники ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ», повідомили інспекторів про те, що генеральний директор ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ» знаходиться у відрядженні у м. Полтава, проте ним прийнято рішення не допускати Інспекцію до проведення перевірки, при цьому причини для такого рішення взагалі не були названі.

Вказані дії суб’єктів господарювання по суті є перешкоджанням у виконанні посадових обов’язків працівників Державної екологічної інспекції Центрального округу, вчинені з метою уникнення проведення заходу державного нагляду (контролю).

По даним фактам подано заяви до правоохоронних органів з метою вжиття заходів відповідно до повноважень та притягнення до відповідальності посадових осіб ПРАТ «КЗТВ» та ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ».

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці