За викиди в амосферне повітря без дозволу заплатить порушник – СФГ ”С.Г.М.”

Державна екологічна інспекція Центрального округу за результатами планового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства Селянським (фермерським) господарством "С. Г. М.", що здійснює свою діяльність у Великобагачанському районі Полтавської області, встановила порушення законодавства в частині наднормативних викидів у атмосферне повітря. Внаслідок діяльності вказаного підприємства державі завдані збитки у сумі 890 тисяч 899 гривень 91 коп.

У 2019 році Державна екологічна інспекція Центрального округу звернулась до Господарського суду Полтавської області з позовом щодо стягнення коштів за забруднення атмосферного повітря. Суд першої інстанції задовольнив позов інспекції у повному обсязі.

Відповідач СФГ "С.Г.М.", не погоджуючись із рішенням суду, оскаржив його в апеляційному порядку. Рішенням Східного апеляційного господарського суду від 28.09.2020 року у задоволенні апеляційного скарги відповідачу відмовлено повністю, рішення Господарського суду Полтавської області залишено без змін.

Державною екологічною інспекцією Центрального округу вживаються заходи, направлені на реальне виконання рішення суду щодо надходження коштів до Державного бюджету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці