За порушення природоохоронного законодавства лісовим господарством доведеться сплатити збитки!!!

Реагуючи на звернення громадян Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено позапланову перевірку Монастирищенського комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства щодо можливих незаконних рубок лісу, розташованих в адміністративних межах Попуднянської та Терлицької сільських рад Монастирищенського району.

В результаті перевірки встановлено, що в адмінмежах с. Попудня підприємством проводяться прохідні, вибіркові санітарні та інші рубки.

Згідно матеріалів відводу в рубку вимічено 106 дерев. Проте, спеціалістами Інспекції проведено контрольний перелік пнів, та виявлено розбіжність кількості дерев по породах, а саме: ясен +4дерева, дуб +14 дерев, граб -9 дерев, черешня+1 дерево, клен -11 дерев.

Крім того, при обстеженні місць рубок виявлено ряд порушень правил використання лісових ресурсів, а саме:

-                     не дотримуються вимоги щодо призначення дерев рубки та переліку дерев, інші вимоги по відведенню насаджень в рубку;

-                      не всі дерева, що підлягають вирубуванню пронумеровані, починаючи з тих, що мають діаметр 24 см і більше на висоті1,3 м при відведенні насадження під вибіркову санітарну рубку в кварталі №51;

-         не дотримуються вимоги щодо очищення місць рубок;

-         допускається засмічення лісу побутовими відходами;

-         допускається захаращення порубковими рештками лісових ділянок;

-         не забезпечується збереження не призначених до рубки дерев при проведенні заготівлі деревини.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб за статтями 64, 65, 68 та 73 КУпАП на загальну суму 3 тис. 468 грн.

За матеріалами перевірки обрахований розмір заподіяної шкоди на загальну суму 74 тис. 378 грн.

Предʼявлено претензії для добровільного відшкодування завданої шкоди. Винесено припис на усунення виявлених порушень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці