За порушення природоохоронного законодавства в ІІІ кварталі 2020 року екологами розраховано 47 мільйонів шкоди!!!

Протягом липня – вересня 2020 року спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу у частині здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на об’єктах державного нагляду (контролю) проведено 336 ресурсних перевірок. За порушення вимог природоохоронного законодавства складено 200 протоколів про адміністративні правопорушення, з яких 16 передано для розгляду у судові органи.

У ході своєї роботи, за виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 175 порушників природоохоронного законодавства.

Загальна сума розрахованих збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, становить 47 мільйонів 909 тисяч 637 гривень, у тому числі невстановленими особами – 1 мільйон 281 тисяча 691 гривня.

До правоохоронних органів за ознаками кримінальних правопорушень скеровано 17 матеріалів у порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України.

З метою відшкодування збитків, пред’явлено 18 претензій на загальну суму 45 мільйонів 338 тисяч 271 гривня.

До судових органів скерована 1 позовна заява про тимчасове призупинення діяльності суб’єктів господарювання.

Державна екологічна інспекція Центрального округу наголошує про дотримання вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці