За забруднення річки Дніпро, комунальному підприємству Черкас доведеться сплатити завдану шкоду

Реагуючи на звернення громадян міста Черкаси щодо неодноразового скиду нечистої води з випуску дощової каналізації № 13 біля причалу № 5 в м. Черкаси КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради, Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено позаплановий захід нагляду (контролю) у сфері охорони водних ресурсів.

Перевіркою підтверджено факт скиду неочищених стічних вод з випуску №13 в р. Дніпро (по вул. Береговій в м. Черкаси) та встановлено, що дозвіл на спеціальне водокористування і затверджений ГДС відсутні.

Щоденно з 05.08.2020 по 14.08.2020 працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Центрального округу здійснювався відбір проб якості скинутих стічних вод через випуск № 13 та проводився хронометраж для встановлення кількості скинутих стічних вод у Кременчуцьке водосховище.

За результатами проведених лабораторних досліджень якості скинутих стічних вод відповідно до протоколів вимірювання встановлені перевищення за такими показниками: БСК5, ХСК, сульфатам, сухий залишок, азоту амонійному, нітрит-іонам, нітрат-іонам, фосфатам, хлорид-іонам, залізу, нафтопродуктам, аніонним СПАР.

Внаслідок забруднення Кременчуцького водосховища, Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено розрахунок завданих збитків державі на суму 440 тис 555 грн. 64 коп.

Також, з метою вирішення питання ліквідації загрози екологічної небезпеки, спричиненої незадовільною роботою КП «ЧЕЛУАШ» запобігання наднормативного надходження забруднюючих речовин матеріали передано до правоохоронних органів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці