Наслідки пожежі на несанкціонованому звалищі міста Черкас завдали шкоди довкіллю понад 95 млн.грн.!!!

Реагуючи на звернення мешканця міста Черкаси щодо розміщення на відкритому ґрунті відходів, які утворилися внаслідок пожежі та час від часу розносяться по Південно-західному району, спеціалістами Черкаського Управління Державної екологічної інспекції Центрального округу проведено природоохоронний рейд дотримання вимог природоохоронного законодавства.


За результатами перевірки встановлено, що багато років поспіль на даній земельній ділянці комунальними службами Черкаської міської ради складувалося гілля після обрізки дерев, викорчувані пеньки та інші будівельні відходи.

Дана земельна ділянка межує з земельною ділянкою ПП «Зелена країна» (Зелене господарство) по вул. Смілянська,164 та не надана у власність чи користування – вільна земельна ділянка (Черкаської міської ради), на якій знаходяться відходи, які утворилися внаслідок пожежі, яка сталася 23.09.2020 року, а саме: недогарки дерева, зола від згорання деревини та попіл.


Згідно даних Міськрайонного управління у Черкаському районі та м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області нормативно-грошова оцінка земельної ділянки 1 м2 є значною та становить 372,84 грн.

Тому, за заподіяну державі шкоду, відповідно до «Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення земельного законодавства», яка затверджена наказом Мінприроди України від 27.10.1997 №171 Інспекцією розраховано шкоду на суму 95 млн. 007 тис. 088 грн. 80 коп.

Матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів для відповідного реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці