Перевірки АЗС - тривають

Сектором державного ринкового нагляду Державної екологічної інспекції Центрального округу продовжуються перевірки АЗС та відбір зразків автомобільних бензинів та дизельного палива. Так, 17 листопада 2021 року були проведені планові перевірки характеристик продукції (автомобільних бензинів та дизельного палива) на з АЗС Полтавської області.


Під час перевірки на АЗС у суб’єкта господарювання ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ АВТОТРАНС-ОЙЛ» було прийнято рішення про відбір зразків автомобільних бензинів АИ-100-К5-Євро, А-92-Євро5-Е0, Sh-А-92-Євро5-Е0 та дизельного палива ДП-З-Євро5-В0, які реалізовуються даними АЗС. Вказані нафтопродукти були направлені до незалежної акредитованої лабораторії ТОВ «ІНСПЕКТОРАТ Україна» для проведення випробування (експертизи), щодо якості даних нафтопродуктів та відповідності Технічному регламенту.

Відповідно до протоколів випробувань, наданих незалежною акредитованою лабораторією - всі автомобільні бензини та дизельне паливо які реалізовується на АЗС ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ АВТОТРАНС-ОЙЛ», повністю відповідають вимогам Технічному Регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив затвердженого постановою КМУ від 1 серпня 2013 року № 927.

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд», Державна екологічна інспекція Центрального округу визначена органом державного ринкового нагляду щодо автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив на підконтрольній території.

Звертаємо увагу, що представники Державної екологічної інспекції Центрального округу й надалі проводитимуть відбори проб продукції, що реалізується на автозаправних станціях. Це дозволить підвищити ефективність ринкового нагляду. Окрім того, лабораторні дослідження якісних характеристик пального убезпечать споживачів від неякісного товару на ринку палива, а довкілля – від викидів забруднюючих речовин.

Звертаємо увагу, що згідно ст. 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» органи ринкового нагляду проводять перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів:

1) планові - згідно із секторальними планами ринкового нагляду;

2) позапланові:

а) за зверненнями споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів), об’єднань суб’єктів господарювання, у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, і відсутня інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано, але міститься інформація, за якою може бути встановлено розповсюджувача, у якого було придбано (виявлено) таку продукцію.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці