Інспекцією виявлено незаконну вирубку ялин на Черкащині

Державною екологічною інспекцією Центрального округу на підставі Комплексного плану заходів під час заготівлі, використання та реалізації хвойних насаджень у передноворічний період 2023 року, погодженого з представниками органів Національної поліції, Центрально-Західним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства та Північно-Східним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства, затвердженого Черкаською обласною військовою адміністрацією, проводяться заходи пов’язані із збереженням хвойних насаджень.

Так, в ході проведення рейдових заходів 27 грудня 2023 року в місті Умань, державним інспектором спільно з представниками Національної поліції і муніципальної варти виявлено та затримано автомобіль Форд, в якому знаходилися близько 30 незаконно зрізаних ялин, без відповідних документів, що посвідчують їх придбання.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконно зрізані ялини вилучено правоохоронними органами.

Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре нагадує, що державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу під час рейдів перевіряються товарно-транспортні накладні у підприємців та наявність на хвойних насадженнях спеціального маркування (чіпи/бирки/штрих-код), що містить інформацію про походження дерева. В разі виявлення правопорушення, винні особи можуть бути притягнуті не тільки до адміністративної, а й до кримінальної відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці