Комунальне підприємство Черкащини відшкодувало шкоду, заподіяну довкіллю

Кілька років тому Держекоінспекцією Центрального округу неодноразово проводились перевірки комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради. За результатами перевірок, встановлено факт перевищення ГДС забруднюючих речовин в Кременчуцьке водосховище по завислим речовинам, БСК5, ХСК, сульфатам, сухому залишку, азоту амонійному, нітрит-іонам, нітрат-іонам, фосфатам, хлорид-іонам, залізу, аніонам СПАР. Відповідно, проведено розрахунок розміру збитків та даному підприємству пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

Оскільки, збитки у добровільному порядку підприємством не сплачені, Держекоінспекція була вимушена звернутися до суду з відповідним позовом про стягнення коштів.

Господарський суд Черкаської області підтримав законні вимоги Держекоінспекції (рішення від 26.04.2023 по справі 925/706/21).

В результаті, КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради наприкінці грудня 2023 року відшкодувало шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу, в розмірі 440555,64 гривень за перевищення гранично допустимого скиду в зливових водах. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці