На Черкащині відбулася робоча зустріч з представниками органів місцевого самоврядування

Відбулася нарада першого заступника начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергія Поліщука на тему: «Про функціонування електронного сервісу  «ЕкоЗагроза». В ній взяли участь заступник Монастирищенської міської громади Олег Негода, заступник міського голови Жашківської МТГ Віта Куровська та селищний голова Маньківської селищної громади Валерій Івасюк.

Присутнім на нараді надано роз’яснення, як відбувається процедура внесення до вебресурсу «ЕкоЗагроза» електронних звернень від громадян, які стали свідками порушень природоохоронного законодавства.

Даний вебресурс, який  розроблений Міндовкіллям, дозволяє дізнатися достовірну інформацію про стан довкілля у кожному регіоні та повідомити про всі виявленні факти екологічних злочинів. На підставі електронних звернень, отриманих через вебресурс «ЕкоЗагроза», фахівці Державної екологічної інспекції України та її територіальних органів здійснюватимуть фіксацію фактів екологічних правопорушень, займатимуться обстеженням місць подій, складатимуть акти огляду територій, проводитимуть розрахунки збитків тощо.

Головному метою наради є не лише інформування громадськості, а й зміцнення співпраці між різними рівнями влади та громадянами.

Такий підхід до організації нарад та співпраці між владними структурами і громадськістю свідчить про високий рівень усвідомлення важливості екології та готовності приймати відповідні заходи для збереження навколишнього середовища.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці