Долучитися до ЕкоЗагрози: Чорнобаївську та Іркліївську громади проінформували про роботу електронного сервісу

7 лютого 2024 року відбулася нарада першого заступника начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергія Поліщука з головою Чорнобаївської територіальної громади Сергієм Любивим та головою Іркліївської територіальної громади Анатолієм Писаренком, яка присвячена питанням функціонування електронного сервісу «ЕкоЗагроза».

Головною метою наради стала діяльність вебресурсу «ЕкоЗагроза» та ефективна взаємодія громадян, органів місцевого самоврядування та Держекоінспекції Центрального округу.

На нараді надано роз’яснення щодо внесення до вебресурсу «ЕкоЗагроза» електронних звернень від громадян, які стали свідками порушень природоохоронного законодавства. На сторінці «ЕкоЗагрози» можна отримати інформацію про стан повітря, води грунту, радіаційного фону у регіоні. Але основна функція ресурсу - фіксація порушень. Кожен охочий може подати свою інформацію, розмістити у заявці фото чи відео виявленого порушення, вказати геолокацію для можливості швидшого реагування, а потім - моніторити стан розгляду кожного із таких звернень у «Особистому кабінеті».

Заходи, обговорені на нараді, спрямовані на створення єдиної системи реагування на екологічні проблеми, а також підвищення важливості дотримання екологічних стандартів у регіоні.

Такі інформаційні заходи заплановані й в інших територіальних громадах Центрального округу. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці